Topp 4 militärapparna för din telefon för allt från träning till soffmys

Appar är användbara till mycket, inte minst träning. FMTK är utvecklad av svenska Försvarsmakten och appens grundtanke är att du ska kunna träna på samma sätt som som militären. Appen är välfylld med hela 450 träningsövningar som låter dig återuppleva lumpens glada dagar. Du kan även välja att följa ett eller flera olika träningsprogram för att uppnå ett visst mål samt skapa en profil där din träning och utveckling loggas. Men bäst av allt är nog ändå att appen tillåter att du kopplar ihop dig med dina vänner via appen så ni kan jämföra statistik och träningsutveckling.

shutterstock_283309007Upplev soldatens verklighet och navigera mellan uppdrag

Om du gillar att träna som Försvarsmakten kanske du även är intresserad att prova på livet som militär? Den innovativa appen Vår Verklighet, framtagen av svenska Försvarsmakten, ger dig olika uppdrag som simulerar soldaters verklighet. När du är ute och tränar eller löser militära uppdrag vill du inte virra bort dig. Appen WievRanger som finns tillgänglig för både för IPhone och Android mobiler hjälper dig att navigera. Appen innehåller ett mycket brett sortiment av olika typer av kartor över hela världen och tillsammans med ett GPS-system visar appen dig tydligt var du befinner dig. Om du har specifika behov av en viss typ av karta kan denna köpas till.

Intresserad av militärlivet men vill sitta still?

Det passar inte alla militärintresserade att träna och flänga runt och lösa uppdrag. Appen U.S Armed Forces är en ren informationsapp utvecklad av Clint Bagwell Consulting. Appen är främst utvecklad för militärtjänstgöranden, deras familj och djupt intresserade. Med U.S Armed Forces kan du sitta hemma och lära dig allt om den Amerikanska militären. Saker du bland annat kan läsa om är utrustning, vapen, klädsel, grader och maskineri. Vidare innehåller appen information om utmärkelser och dessas historia samt regelverk. Om det inte är nog kan du även hitta adresser till de större baserna och texterna till olika hymner och marscher.