Smycken för män

Jewelry for menPå denna sida har det talats mycket om axelklaffar och medaljer. Vad är nu detta egentligen för något om det ska ses till mer än vad de står för och uppvisar i en eventuell rangordning? Nu är det så att det till största delen är män som har dessa medaljer och axelklaffar, trots att samhället för länge sedan har strävat mot att bli jämställt. Tyvärr har det plötsligt inte nått fram inom vissa områden, och det är nog heller inget som det kommer att göra inom de närmaste 50 åren. På så sätt kan det sägas att axelklaffar och medaljer faktiskt även kan klassas som smycken för män.

När det gäller just smycken som är avsedda för män finns det enligt tradition inte så mycket inom detta område. Då är det lätt att ställa sig frågan om alla män är så vackra och snygga att det inte alls behövs några smycken på dessa kroppar? Så är det inte heller. Det är en gammal tradition att kvinnor är de som ska vara vackra och få mannen att falla pladask för deras skönhet. Om nu alla tycker att det är rätt är det kanske inte så lätt att sia om. Idag kan man trots allt välja fritt i hur man vill smycka sig.

Dock finns det ett antal smycken som även är avsedda för män. Det är utöver de axelklaffar och medaljer som också kan klassas till detta område, slipsnålar och manschettknappar samt även då och då en snygg sedelklämma. Nu finns det faktiskt även många män som gärna bär ett halsband. Speciellt kan detta ses inom olika musikkulturer som rap och hip hop. Där handlar det helt enkelt inte om skönhet utan enbart om en tillhörighet och stil som gör att mannen faller in i en viss grupptillhörighet. Naturligtvis finns det även andra förekommande smycken men de är mera ovanliga.

Leave a Reply