Skulle du gilla att bära axelklaffar?

wear epaulettesInom vissa yrken är det regel på att bära axelklaff, medan det inom andra yrkesgrupper inte existerar. Om du tillhör den manliga delen av befolkningen eller om du är en kvinna som valt att göra militärtjänst, kommer du säkerligen någon gång i livet ha burit någon typ av axelklaff. I det fallet kommer du helt och hållet att ha koll på hur det känns att bära dessa. En del kommer att påminnas om en känsla av stolthet, medan andra kommer att påminnas om en annan känsla gällande förnedring att vara den som alltid fick visa vördnad för alla andra.

Nu kommer allt detta faktiskt inte att vara något speciellt just för axelklaffen, då alla människor i hela samhället egentligen bär osynliga axelklaffar. Med detta menas att om du är ny på ett arbete, skommer du förmodligen att på ett eller annat sätt se upp till och fråga dina kollegor om råd innan du kommer att ta dig upp i kunskaperna om arbetet i företaget. Här kan du exempelvis ta ett arbete på ICA Stormarknad som butiksexpedit. Naturligtvis kommer du att få hälsa först på det högsta hönset vid ett besök från huvudkontoret eller på din egen butikschef.

Allt detta är helt naturligt och genomsyrar hela det samhälle och det system alla lever efter. På det sättet kan det komma att bli en helt värdelös fråga att ställa om du skulle gilla att bära axelklaffar. Det kommer du på något sätt att göra i vilket fall genom hela livet. Den enda skillnaden är om de kommer att synas inför andra, eller bara vara den osynliga mentala känslan i ditt igen mentala sinne. De flesta som har valt ett yrke som innebär bärande av de synbara, kommer dock att vara de som bär dem med stolthet och vördnad. De ska inte bara visa en persons rang men är också en belöning för vad det åstadkommit.

Leave a Reply