Kan du köpa riktiga medaljer och axelklaffar?

buy real medals and epaulettesNär det gäller medaljer och axelklaffar ska dessa egentligen vara något som inte går att köpa. Det ska enbart vara något som ges till de som har förtjänat dem. Nu kommer naturligtvis aldrig detta att gå att hålla riktig koll på. Det är redan många medaljer och axelklaffar som kommit på fel platser genom att personer dött eller att de helt enkelt har sålts till samlare via auktioner och andra sätt. Här finns det ingen klar regel eller lag som säger att dessa inte får ges bort, ärvas eller säljas vilket går helt i motsatt riktning mot en helt annan lag.

Det är lagen som säger vem som får bära medaljer och axelklaffar. Här kommer den att vara starkast när det gäller axelklaffar, då det är något som anses kunna ge en större makt för de som bär dem, men det gäller även alla de medaljer som påstår att du uppvisat mod eller utfört något annat som medförde att du blev tilldelad denna. Här kan det vara ganska höga straff på att bära en rang i kombination med en uniform som du inte har förtjänat. För det mesta är det som det ska, för det finns ingen som helst anledning att göra detta om du inte avser att utnyttja den makt som axelklaffen medför på ett orätt sätt. Skulle någon välja att avsiktligt föra andra bakom ljuset genom att bära något de ej förtjänat, sprider det negativa reaktioner.

Svaret på frågan om det går att köpa medaljer och axelklaffar blir tyvärr ett ja, även om det absolut inte skulle få vara på det sättet. Här skulle det precis vara som det är med gamla vapen för de som inte har en vapenlicens. De ska helt enkelt enbart få hänga på väggen och påvisa äran av de som en gång hade förtjänat dem. På så sätt skulle medaljen och axelklaffen fortfarande kunna ha ett värde.

Leave a Reply